• Overname Meijer Hypotheken

    Beste heer, mevrouw

     

    Graag willen we je informeren over de overname van Meijer hypotheken door Henk Mulderij. Hoewel de naam Meijer hypotheken niet behouden blijft, willen wij je verzekeren dat onze toewijding aan persoonlijk contact en hoge kwaliteit dienstverlening wel onveranderd blijven.

     

    Wat verandert er voor jou? We blijven bij onze eigen vertrouwde naam houden, maar we willen benadrukken dat de kernwaarden die je van Meijer hypotheken gewend bent, zoals persoonlijke aandacht en klantgerichtheid, onverminderd blijven bestaan.

     

    We hechten veel waarde aan het persoonlijke contact en het gebruik van begrijpelijke taal in onze communicatie. Je kunt erop vertrouwen dat onze vertrouwde adviseurs voor je klaarstaan en dat jouw financiële behoeften onze hoogste prioriteit hebben.

     

    Graag kijken we ernaar uit om met je in gesprek te gaan, of het nu is bij ons op kantoor, in de regio Hasselt (op kantoor bij J.J. Meijer Assurantiën) of via een digitale ontmoeting. Als je nog vragen hebt over deze verandering, moedigen we je aan om hierover altijd contact met ons op te nemen.

     

    Als je vragen hebt over deze verandering of als je meer wilt weten over wat dit voor jou betekent, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ook zowel voor bestaande als nieuwe klanten staan we klaar om te helpen bij alles op het gebied van hypotheken.

     

    Henk Mulderij Financieel Advieskantoor

    • Bezoek ons aan: Schutstraat 143 in Hoogeveen
    • Bel ons op: 0528-260415
    • Mail ons op: hypotheken@henkmulderij.nl
  • Waaruit bestaan mijn maandlasten?

    Je maandlasten bestaan uit hypotheekrente, aflossing en premie voor eventuele verzekeringen. Van deze maandlasten kun je de hypotheekrenteaftrek afhalen.

  • Ik heb op internet mijn maximale hypotheek berekend, klopt de uitkomst altijd?

    Helaas zijn veel hypotheekberekeningen op internet niet goed. De internettools houden (meestal) geen rekening met je leeftijd en de looptijd van de hypotheek. Daarnaast houden de internettools geen rekening met hypotheekrenteaftrek.

  • Heb ik altijd recht op hypotheekrenteaftrek?

    Nee, de overheid heeft bepaald dat hypotheekrenteaftrek is beperkt. Rente over een lening voor je eerste eigen woning komt in aanmerking voor hypotheekrenteaftrek. Daarom komt rente over een lening voor een auto niet in aanmerking voor hypotheekrenteaftrek.

  • Is de laagste hypotheekrente altijd de beste?

    Dit is zeker niet altijd het geval. Met name omdat de voorwaarden van de geldverstrekkers enorm kunnen verschillen. Soms is het bijvoorbeeld verplicht om aanvullende verzekeringen af te sluiten om in aanmerking te komen voor de laagste rente. Daarnaast is de hoogte van de rente van invloed op de hoogte van bijvoorbeeld de spaarhypotheek. De hoogte van de rente heeft ook invloed op je hypotheekrenteaftrek.

  • Ben ik verplicht om mijn hypotheek af te lossen om recht te hebben op hypotheekrenteaftrek?

    Het kan zijn dat jouw hypotheek onder het overgangsrecht valt. Dit houdt in dat als je hypotheek al bestond vóór 31-12-2012 je niet altijd verplicht bent om de hypotheek af te lossen om in aanmerking te komen voor hypotheekrenteaftrek.

  • Moet ik een vast contract hebben voor een hypotheek?

    Gelukkig zijn er steeds meer mogelijkheden om een hypotheek af te sluiten. Ook met een tijdelijk contract en zelfs als uitzendkracht is het mogelijk om een hypotheek af te sluiten.

  • Kan ik een verbouwing aan mijn woning (mee-)financieren?

    Vaak is het mogelijk om een verbouwing aan je woning (mee) te financieren in de hypotheek. Hoeveel je maximaal mag financieren is afhankelijk van de waarde van je woning na verbouwing. Daarom moet je woning bij een verbouwing getaxeerd worden. Een makelaar/ taxateur stelt dan de waarde van je woning vast. Voor het bedrag dat je leent voor de verbouwing geldt meestal hypotheekrenteaftrek.

  • Kan ik een restschuld uit verkoop van een vorige woning meefinancieren in een nieuwe hypotheek?

    In bepaalde situaties is het inderdaad mogelijk om een restschuld mee te financieren in een nieuwe hypotheek.

     

  • Ik ben 2 jaar zelfstandig, kan ik een hypotheek afsluiten?

    Als je langer dan 1 jaar zelfstandig werkzaam bent, kun je bij een aantal banken in aanmerking komen voor een hypotheek.

  • Wij gaan scheiden, kan ik de woning op mijn naam zetten?

    Dit is afhankelijk van de afspraken die jullie maken en jouw inkomsten op het moment van scheiden. Is jullie hypotheek afgesloten met NHG, dan zijn er extra mogelijkheden om in de woning te blijven wonen.

  • Mijn maximale hypotheek is toch 4x mijn bruto jaarinkomen?

    Je maximale hypotheek is voornamelijk afhankelijk van je inkomen, de rentestand op het moment van aanvragen van de hypotheek en de looptijd van de hypotheek. Er is geen eenvoudige standaardberekening op los te laten.

  • Moet ik verplicht een overlijdensrisicoverzekering afsluiten bij mijn hypotheek?

    Sommige banken verplichten je om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. De hoogte van de overlijdensrisicoverzekering is afhankelijk van de voorwaarden van de bank. Een bank kan je verplichten om het gedeelte van de lening dat hoger is dan 80% van de marktwaarde van je huis te verzekeren.

  • Ik heb nu een aflossingsvrije hypotheek, moet ik deze omzetten naar een annuïteitenhypotheek?

    Als de aflossingsvrije hypotheek bestond op 31-12-2012, dan mag je deze behouden, ook als je gaat verhuizen naar een nieuw huis. Hierbij kunnen wel extra voorwaarden van toepassing zijn over de maximale hoogte van het aflossingsvrije deel. Over de bestaande hypotheek geldt wel een kortere periode hypotheekrenteaftrek.