Werkwijze A-Z

Spannend, je eerste woning kopen. Waarschijnlijk ben je je al aan het oriënteren, wellicht heb je al een woning op het oog. Of misschien wil je eerst weten binnen welke financiële bandbreedte je kunt gaan zoeken. In alle gevallen is het verstandig financieel advies in te winnen.

Wat doet een financieel adviseur?

Een financieel adviseur brengt je wensen en eisen in kaart, geeft advies over de best mogelijke opties en de meest aantrekkelijke passende hypotheek. Een financieel adviseur vraagt de uiteindelijke hypotheek ook aan en draagt zorg voor alle formaliteiten, dossiers en contact met de bank. Vaak wordt ook een notaris en taxateur geregeld.

 

Mijn werkwijze

  1. Wanneer je op zoek bent naar goed en betaalbaar financieel advies, is het verstandig een aantal aanbieders te vergelijken. Maak een afspraak met Meijer Hypotheken. Je ontvangt een afspraakbevestiging en een overzicht met documenten die handig zijn om alvast bij de hand te hebben.
  2. Het eerste gesprek met Meijer Hypotheken is gratis. In dit gesprek probeer ik zo goed mogelijk je wensen, eisen en mogelijkheden te inventariseren. Op hoofdlijnen is tijdens dit gesprek vaak al duidelijk binnen welke bandbreedte een hypotheek mogelijk zou moeten zijn. Daarnaast maak ik tijdens dit eerste gesprek duidelijk wat mijn kosten zijn en waar die voor betaald worden.
  3. Je wilt verder met Meijer Hypotheken om de financiering van je toekomstige woning goed te regelen. Om je een zo goed mogelijk eerste advies te kunnen geven, zal ik je om aanvullende informatie vragen. We maken dan direct een nieuwe afspraak om dit advies te bespreken.
  4. Tijdens dit tweede gesprek kan het zijn dat je wensen en eisen om wat voor reden dan ook zijn bijgesteld. Deze verwerk ik in een definitief adviesrapport. Verder maak je me duidelijk wat je in het traject zelf wilt doen en welke diensten je van mij verwacht. De kosten en betaling zijn dan voor ons beiden duidelijk.
  5. Ben je akkoord met het definitieve advies dan vraag ik een hypotheekofferte op. Zodra ik deze binnen heb, maak ik een tekenafspraak met je.
  6. De bank zal om een aantal documenten vragen om de hypotheek definitief te maken. Deze documenten zal ik verzamelen en ze op juistheid controleren. Het complete gecontroleerde dossier stuur ik naar de bank. De bank controleert het dossier nogmaals.
  7. Na het akkoord van de bank ontvangt de notaris alle benodigde informatie die vereist is voor het moment waar je je al die tijd op verheugt. De sleuteloverdracht!

Startende kopers

Meijer Hypotheken heeft veel ervaring met startende huizenkopers. Niets zo leuk als je eerste eigen woning. Ook op latere financieringen kan de hypotheek voor je eerste woning consequenties hebben. Zorg dus dat je zaken goed geregeld hebt. Dat kan later veel ellende voorkomen.